Ohlédnutí za sezónou 2012

13.03.2013 14:17

 

V uplynulém roce 2012 se z hlediska pražského žákovského výběru udály dvě významné akce. Na jaře to byl Vyzývací pohár v Lipníku nad Bečvou, ve kterém jsme v konkurenci osmi oblastí skončili na skvělém druhém místě! Celkově jsme si odvezli 5 medailových umístění ze závodů štafet a zásluhou sester Vyhnálkových i vítězství v obou dívčích kategoriích ve sprintu. Víkend se tedy nedal hodnotit jinak než pozitivně, pouze chlapci možná odjížděli trochu zklamáni, že nedokázali vystoupit ze stínu veleúspěšných pražských děvčat. Tím spíše by to však pro ně měla být motivace do dalších tréninků a závodění!

Druhou velevýznamnou akcí roku 2012 bylo tradiční MČR oblastních výběrů žactva u obce Březina, která si rychle, vzhledem k počasí, které nás především nedělním závodem provázelo, získala přízvisko Bažina. V sobotu, kdy ještě krásně svítilo sluníčko a teplým počasím se s námi ještě loučilo léto, potvrdila děvčata v D14 (Barča, Eliška a Kačka) svou letošní naprostou suverenitu a doběhla si pro své páté štafetové vítězství v řadě. Nedaleko od stupňů vítězů, konkrétně na pěkném 9. skončila v konkurenci 36ti štafet i nejlepší štafeta DH12 (Martin A., Martin Š. a Tomík J.).

Jakoby však faktor nedělního nepříznivého počasí negativně zapůsobil i na naše družstva, jelikož tentokrát se nám příliš nedařilo. Respektive tradičním lídrům závod nevyšel úplně podle představ a naopak se skvělými výkony zablýskli jiní. Trenéři zvolili pro první družstvo taktiku maxima holek, a tak se na prvním a šestém úseku statečně „bily“ s chlapci Barča Vyhnálková a Dorotka Dědková a zaslouží pochvalu za statečnost! Skvěle běžely již tradiční opory Maruška V., Kačka J. a Tonda S., v B družstvu je pak nutné vyzdvihnout výkony Hanky Š. a Martina A. Družstva nakonec skončila na 10., 18. a 19. místě. Obdiv a pochvalu však zaslouží všichni účastníci, protože počasí, které v místě závodu panovalo, bylo jen a jen pro otrlé povahy!

Po bronzovém úspěchu z MČR 2011 jsme tedy tentokrát zůstali bez medaile. Hlavy však nesvěšujeme a hledíme vpřed do další sezóny a doufám, že i za dalšími velkými úspěchy. Vždyť nás toho letos čeká opět plno!

Je zde třeba zmínit i úspěchy, které pražští žáci slavili mezi jednotlivci. Tonda Semerád se stal celkovým vítězem Žebříčku B v H14, Bára Vyhnálková skončila v D14 na 2. místě. Kačka Janovská, ač věkem ještě D14 již loni bojovala mezi staršími děvčaty v Žebříčku A a na mistrovstvích republiky v D16. V jednom ze závodů A žebříčku obsadila dokonce 4. místo a dobře si vedla i na MČR na krátké trati, kde doběhla 11.

Bára a Tonda byli za své výkony pro rok 2013 zařazeni do reprezentačního výběru dorostu, gratulujeme!!

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová