STŘÍBRO!!!!!!!!!! - doplněno o další odkazy na fotky

30.09.2013 20:02

Jablonec nad Nisou je město známé zejména výrobou bižuterie, PraŽáci zde však o uplynulém víkendu vyrobili parádní stříbro, a za to jim patří velký dík a obrovská gratulace!!!

Ale pěkně od začátku. Již s předstihem začínalo být jasné, že tento štafetový víkend bude pro Pražskou oblast fenomenální. 45 přihlášených mladých pražských borců a borkyň na sobotní štafety, to snad v historii oblastních žákovských soutěží nemá obdoby. Postavili jsme 11 štafet DH12 a k tomu ještě 4 štafety v kategoriích D14 a H14. Červenobílé dresy s reliéfem Hradčan byly vidět všude! Krátce po sobotním poledni vyrazily do lesa první úseky tříčlenných štafet a než bys řekl švec, už byly v cíli. S náročnou kopcovitou tratí si velmi dobře poradili všichni borci, včetně těch nejmenších, co do věku kategorie DH12 dorostou až třeba za dva roky. Ještě úžasnější bylo zjištění, že ani jedna z takového množství štafet nebyla DISK. Jste borci!

V kategorii DH12 startovalo celkem neuvěřitelných 40 štafet! A hned 3 štafety Pražské oblasti doběhly v první desítce! Na 2. místě to byla trojice Tomáš Janovský, Marie Kalousková a Milan Malačka, na 7. místě pak trio, které by klidně ještě mohlo startovat ve štafetě H10, kdyby zde taková byla vypsána – Štěpán Kožina, Martin Gajda a Martin Šimša a na 8. místě trojice děvčat – Klárka Nosková, Barča Šimšová a Terka Aschermannová (v celkovém pořadí teprve druhá čistě dívčí štafeta!). Dále jsme obsadili ještě 18., 24. a 32. – 35. místo, což znamená, že nejenže nikdo nebyl DISK, ale ani nikdo nebyl poslední!

Velkého úspěchu ve štafetách dosáhly slečny v D14, které v sestavě Maruška Vyhnálková, Dorotka Dědková a Eliška Sieglová suverénně zvítězily s náskokem osmi minut. Druhá štafeta doběhla na 12. místě. O něco méně se dařilo klukům v H14 ti skončili desátí a dvanáctí.

V neděli ráno vyslala Praha do boje tři osmičlenná družstva, ve kterých mělo své zástupce šest pražských oddílů! První družstvo skvěle rozběhl Tom Janovský. Vzal si k srdci rady všech okolo, aby se nesnažil fyzicky uviset o dva roky starší a hlavně o čtyři hlavy vyšší soupeře, ale aby si v klidu odmapoval svůj závod, a tak předával na výborném 9. místě se ztrátou necelých 2 a půl minuty na čelo. Dorka Dědková běžící druhý úsek se již mnohokrát osvědčila jako štafetová jistota, a to se potvrdilo i tentokrát, kdy třetím časem na svém úseku snížila ztrátu na pouhých 40 vteřin. Třetí šel do lesa Martin Šimša, věkem ještě H10 na trati H12. Nenechal se rozhodit mírným zaváháním v nepřehledném pytlíku a udržel družstvo v kontaktu s čelem - super! Po Martinovi vybíhala první z našich D12kových Marušek – Maruška Kalousková, i ta si zkušeně zvládla vše pohlídat a Marušce Vyhnálkové předávala na skvělé bronzové pozici. Druhým časem na úseku vytáhla Maruška V. družstvo na druhé místo a stejnou pozici pohlídali i další borci v pořadí - Milan Malačka a Eliška Sieglová. Petr Šebek tedy vybíhal na závěrečný úsek na druhém místě s náskokem 1,5 minuty na třetí Ještědskou oblast. To naštěstí Petr nevěděl, a tak i on podal suverénní bezchybný výkon, náskok ještě navýšil a doběhl tak Pražské oblasti pro historický úspěch, který minimálně za posledních 16 let nemá obdoby. PRAŽÁCI ZÍSKALI STŘÍBRO!!!!! Museli se sklonit pouze před prvním družstvem Východočeské oblasti.

I další dvě družstva bojovala velmi statečně. Druhé družstvo běžící ve složení Martin Aschermann, Hanka Šrámková, Jáchym Víteček, Karin Sanna, Terka Aschermannová, Kryštof Průša, Máša Pelikánová a Matěj Višňa obsadilo 16. místo. Třetí družstvo (Matyáš Jiroušek, Agáta Najmanová, Štěpán Kožina, Kačka Fantová, Barča Šimšová, Matěj Šubrt, Bára Horáková a Filip Thein) postihla bohužel stejně jako šest dalších oblastních družstev diskvalifikace kvůli vynechané kontrole. Nevadí, příště to napravíme. V druhém a třetím družstvu podali velmi dobré výkony Matěj Višňa a Barča Šimšová (oba 7. čas na úseku), ale i ostatní běželi velmi dobře, nikdo v lese neudělal žádnou velkou botu, a za to všem patří dík a uznání!

Takže vám všem chci poděkovat za úžasný dárek k narozeninám, které jsem v onu výjimečnou neděli měla:-)!!!

Velký dík patří taky všem trenérům z jednotlivých oddílů, kteří se našim mladým závodníkům pravidelně věnují! Díky!

A PŘÍŠTÍ ROK TO OBHÁJÍME!!! NEBO ZAMÍŘÍME JEŠTĚ VÝÝÝÝÝŠ!

U tohoto úspěchu bylo samozřejmě i plno fotografů, takže si můžete prohlédnout fotky moje,  Jáji Němečkové, Šimšových, Ondry Pospíšila, Petra Šrámka a doufám, že přibudou ještě další!

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová