Stříbro pro PraŽáky!!

19.09.2021 11:22

Čtyři družstva bojovala na MČR žákovských výběrů ve Vysoké nad Labem. Třicátý ročník byl po loňské pauze prvním, který se odehrál jako samostatný závod. Pořadatelé z OK99 HK připravili pěknou akci, kde byly děti v centru dění.

Průběh závodu byl velmi proměnlivý, po několika prvních úsecích se pohybovala na čele například Haná a sekundovaly Jižní Čechy. Pražské týmy běžely také dobře a postupně se naše jednička propracovala během dívčích D12 úseků až na samé čelo. Po vyrovnaných výkonech dalších běžců bylo naše první družstvo stříbrné a po dvouletém půstu si opět užilo doběh se vší parádou. Zvítězila Ještědská oblast, o třetí místo byla bitva v závěrečném pytlíku a bronz urvala Vysočina před dvojkou východočechů.

Naše dvojka nakonec dohnala ztrátu a doběhla s třetím týmem na 14 a 15. místě, čtvrtý tým byl 23. Všichni bojovali v pro nás nezvykle placatém terénu jako lvi a nakonec z toho byl plný zápis, bez ztráty jediné kontroly. Ve všech družstvech najdeme výkony, které by obstály i v lepším pražském týmu, na tom se dá stavět i v dalších letech, až některé opory postoupí do dorostu.

Fotky a sestavy jednotlivých týmů najdete ve fotogalerii 

Velká gratulace našim stříbrňákům: Patrik Sedláček (DKP) rozbíhal výborně, přišel na čele, Alice Gregorová (DKP) se přiřítila do diváckého úseku ve vedení, v pytlíku trochu souboj s ostružinami a malá ztráta, předala Petrovi Gajdovi (VSP), který splnil očekávání a přes zdravotní limit přinesl štafetu bez velkého záseku a předal Ele Loštákové (PGP). Ta smázla velkou část ztráty a předala Báře Štěpové (PGP), aby to přinesla v čele, což se také stalo a do lesa vyrazila kometa sezóny Adam Engel (DKP), který předal Evě Baldrianové (VSP) s pár minutkama na vedoucí a docela suverénně běžící Ještědskou oblast. Eva stáhla na necelou minutu a do lesa vyrazil Vilda Štrait (VSP). Aby dohnal Erika Hezcka, musel zapnout turbo, což vedlo k dvěma malým nepřesnostem, ovšem stříbro je skvělý a radost byla veliká!!

Jája Němečková

 

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová