Olympiáda ve Zlíně - jedno stříbro, jeden bronz

08.07.2013 20:44

Poslední červnový pátek, krátce poté, co bylo na školách rozdáno vysvědčení, se naše pětičlenná minivýprava vrátila z letní dětské olympiády ve Zlíně. A jak se nám tam dařilo?

No, pěkně od začátku. Olympiáda začala slavnostním zahájením v neděli hodinu po poledni. Toho se však z celé naší výpravy měla tu čest zúčastnit pouze Dorotka, protože Dominika, Tonda a Kačka byli tou dobou ještě na MČR u Šumperka a Tomík odehrával poslední zápasy na florablovém turnaji. Vše tedy naplno začalo až v pondělí odpoledním závodem ve sprintu. Nervozita byla na všech patrná a podepsala se i na našich výkonech. Nejlépe zaběhla Kačka, která skončila na 6. místě a večer tak vystoupala na velkou bednu. Dorotka s Tomíkem byli ve svých kategoriích 10. a 8. a Tonda bohužel disk. Po úvodní chybě se na zbytku trati neustále zlepšoval, ale pak přišlo oražení vedlejší kontroly a potenciální výsledné 5. místo bylo bohužel ztraceno.

V úterý přišly na řadu štafety dvojic. Nejdříve odstartoval závod mladších žáků, který byl nesmírně dramatický. Tomík na svém posledním úseku statečně bojoval s kluky o dvě hlavy vyššími. Nejdříve to vypadalo na 5. místo, ale nakonec po diskvalifikaci štafet, které doběhly na 3. a 4. místě z toho byl pro Dorku s Tomíkem skvělý bronz! Tomík na posledním úseku běžel spolu se dvěma dalšími závodníky, na jedné kontrole se zdálo, že má horší farstu, a tak mu kluci utekli, ale v cíli se ukázalo, že měli s Tomíkem stejnou farstu, ale nezkontrolovali si narozdíl od Toma kódy. K naší velké radosti byla tedy prvné orienťácká medaile pro Prahu na světě. Po doběhu mladších žáků startovali starší žáci a mezi nimi i Tonda s Kačkou. Ač se po celou dobu drželi ve vedoucí skupince, zbylo na ně nakonec až 6. místo. Ale i to znamenalo účast na večerním slavnostním medailovém ceremoniálu!

Posledním olympisjkým závodem byl náročný kopcovatý middle. Tentokrát se více dařilo těm starším - Kačka si doběhla pro stříbrnou medaili a Tonda byl 4. a Dorka s Tomíkem shodně devátí.

V celkovém hodnocení krajů jsme obsadili 7. příčku. 

Nutno ještě poznamenat, že Tonda celý závodní program absolvoval se sádrou na ruce, kterou si pořídil týden před začátkem a čtyřmi stehy na holeni, které si pořídil den před začátkem při semifinále MČR na krátké trati o to obdivuhodnější jsou jeho výkony.

Všem čtyřem našim reprezentantům je třeba poděkovat za odvedené výkony a poblahopřát jim ke skvělým výsledkům!

Stránky olympiády s výsledky naleznete zde a nějaké fotky tady.

 

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová