Pár slov k vystoupení PraŽáků na ZODM...

06.02.2018 22:28

O průběhu letošní Zimní olympiády dětí a mládeže už jste si mohli přečíst mnoho zajímavého na webu USK, Kotlářky, ODM, PSOS nebo se kouknout na přímé přenosy v iVysílání ČT, tak já to zde vezmu trochu jinak….

V lednu 2014 se koná první Zimní olympiáda dětí a mládeže, na kterou byl zařazen i LOB, tedy lyžařský orientační běh. Reprezentanti Prahy bojují ze všech sil a zuřivě oslavují, dostane-li se někdo do první desítky. Podaří se to celkem dvakrát, jinak PraŽáci hrají na těchto hrách spíše druhé housle...

BLIK

28. ledna 2018, jedenáctičlenná výprava pražských lyžařských orienťáků se vydává na další ZODM směr Pardubický kraj, a v koutku duše věří, že třeba na jednu medaili by to letos mohlo vyjít.

BLIK

2. února 2018, jedenáctičlenná výprava pražských lyžařských orienťáků odjíždí z dějiště VIII. ZODM se ŠESTI MEDAILEMI coby druhý nejúspěšnější kraj mezi LOBáky a nejúspěšnější sport výpravy Hlavního města Prahy!

Každý závodník PraŽácké výpravy se dostal alespoň jednou na velkou bednu (tj. umístěni do 6. místa), nevídané! Navíc 6 borců, kteří se nenominovali na LOB reprezentovali Prahu v běžeckém lyžování!!!

 

Máme tedy za dva roky na zimní (a za rok a půl na té letní v Libereckém kraji) olympiádě, kterou bude hostit Karlovarský kraj, na co navazovat! Pokud vás všechny reportáže, TV přenosy, fotky, zážitky, vyprávění nebo cokoliv jiného nadchlo a jste-li ročník 2004 a mladší, můžete si tedy něco podobného ještě zažít taky…

Co za úspěchy PraŽáků stojí (a kudy tedy vede cesta k těm dalším?)

  • RODIČE - máte-li podporující rodiče, kteří pokud přímo orienťáku neholdují vás v něm alespoň plně podporují, tak máte zčásti vyhráno. Nominačky se těžko objížději, máte-li v kalendáři naplánované povinné rodinné návštěvy… RODIČE, PODPORUJTE SVOJE DĚTI V TOM, CO JE BAVÍ!!!
  • ODDÍLOVÍ TRENÉŘI - ti orienťácký to dělají zdarma, ve svém volném čase, z lásky k orienťáku/lyžování a myslí to s vámi dobře, tak je poslouchejte, zajímejte se, ptejte se - Trenéři mají rádi proaktivní svěřence. Skrze jejich péči o vás vede vaše cesta (nejen) za sportovními úspěchy.
  • PÍLE A VŠESTRANNOST - není potřeba se odmalička zaměřovat jen na orienťák, věnujte se vícero aktivitám, posilujte i jiné části těla než jen nohy, ale buďte pilní a nic neflákejte. Naši letošní pražští olympionici nejsou žádní čistokrevní orienťáci už od plenek, je jim 12-15 let a kromě orienťáku dělají biatlon, florbal, fotbal, kajak, kolo, klasické lyžování nebo chodí s turisťákem na vandry a i v zimě spí pod širákem…
  • ZNÁMÁ DOBRÁ PARTA - jezděte s PraŽáky na jejich společné akce, brzy si navyknete, jak to tam chodí, poznáte kamarády a trenéry z jiných oddílů, kteří s vámi vypilují, co vám třeba moc nejde a s každou další akcí se budete cítit stále více jako doma…:-)!
 
Dominika

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová