Plzeňský trojboj

08.04.2014 22:06

První dubnový víkend nás zavedl k sousedům do Západočeské oblasti, konkrétně do Plzni, kde místní pořadatelé uspořádali hned tři závody během jednoho víkendu. V sobotu jsme začali štafetami. 

 

V žácích byly vypsány 4 kategorie - D14, H14, DH12 a DH10L. PraŽáci postavili (ať už mixované nebo oddílové) dohromady 12 štafet a v konkurenci Středočechů a Západočechů vystoupali v každé kategorii na bednu! 

D14 - 2. místo  štafeta DKP (Karin Sanna, Agáta Najmanová a Maruška Kalousková)

H14 - 2. místo Pražský mix (Matyáš Siegl, Dorka Dědková a Martin Šimša),  3. místo štafeta TAP (Honza Longin, Ondra Měšťan a Matěj Dědek). 

DH12 - 2. místo štafeta DKP (Matěj Šubrt, Tonda Švarc, Milan Malačka)

DH10L - 1. místo Pražský mix (Adam Král, Pája Šimšová, Vojta Šubrt)

Skvěle beželi i kluci z VSP - v H14 (Honza Puchalský - Kryštof Průša - Martin Aschermann), kteří skončili pátí a v HD12 doběhlo trio Tomáš Baldrian - Dominika Průša - Matyáš Zakouřil na sedmém místě.

 

Po sprintu a ubytování v nedalekém areálu na břehu Boleveckého rybníka jsme se přesunuli na shromaždiště sprintu, který se konal v plzeňském parku Košutka. Zdejší terén i tratě zamotaly hlavu nejednomu zkušenému borci, a proto je třeba si cenit pěkných výsledků našich borců!

V D10 doběhla na druhém místě Pája Šimšová, D12 zvítězila Karin Sanna, v D14 byla druhá Dorka Dědková. V H10 dokonce pražští kluci obsadili první tři místa! Dominik Průša, Franta Čtrnáct a Dan Bolehovský, paráda! Navíc do 10. místa se za nimi seřadili další 4 borci! V H12 vyhrál Martin Šimša!

Náročný den jsme zakončili dobrou večeří, trochou informací o plánech pražského výběru pro rok 2014 a rozborem postupů.

 

V neděli nás už čekala "jen" klasická trať. A jelikož to umíme nejen ve městě, ale i v lese, tak i zde jsme slavili plno skvělých výsledků!

Potřetí za víkend vystoupaly na bednu Karin Sanna (1. v D12), Dorka Dědková (1. v D14) a Martin Šimša (1. v H12), kterého na bedně doplnil ještě Milan Malačka (3. místo).

Víkend to byl náročný, ale krásný! Počasí se povedlo, terény super a vše podtrhly parádní výsledky a příjemná atmosféra v týmu, tak jen tak dál! Příště u České Třebové na Vyzývacím poháru!

—————

Zpět


Kontakt

Dominika Plochová